Historie het STROOMHUIS

Het Stroomhuis is een oud schakelstation van de Nuon; een karakteristiek pand met een monumentale, industriële uitstraling.

Het bijzondere gebouw dateert van 1951 en ligt op de grens van bos en weiland, vlakbij de uiterwaarden van de Waal, tussen de landgoederen van de kastelen Neerijnen en Waardenburg. In 1989 was het Stroomhuis voor het laatst als schakelstation in gebruik.

Tussen 1991 en 2001 vonden op initiatief van de Kunststichting Neerijnen in het Stroomhuis tal van tentoonstellingen en bijzondere culturele projecten plaats. Zij vestigden daarmee een reputatie in het Rivierengebied en ver daarbuiten. Hiermee sloten zij bovendien aan bij het bijzondere gegeven, dat aan de Noordelijke rivieroever van de Waal veel kunstenaars wonen en werken. Zij voelen zich verbonden met het bijzondere landschap van rivier, uiterwaarden, Hollandse luchten en vergezichten.

Horeca in het STROOMHUIS

Eind 2010, begin 2011, is de benedenverdieping van het Stroomhuis getransformeerd tot een volwaardig horeca, met voldoende zitplaatsen en een professionele keuken. Daarnaast is een deel van het buitenterrein opnieuw bestraat om een ruime terras aan te leggen.

UIT-spanning het STROOMHUIS

Sinds 1 mei 2011 heeft UIT-spanning het STROOMHUIS de deuren geopend en kunnen bezoekers heerlijk genieten van heerlijke lunches en diverse lekkernijen.

Vul het het contactformulier in of neem telefonisch contact op met:
Brenda van Geresteyn
+31(0)418 651 943
+31(0)6 294 241 49

Gratis WiFi

Vraag een medewerker om de login-gegevens

Wandelroutes

Drie gemarkeerde paaltjesroutes.

Fiets oplaadpunt

Maak vrij gebruik van het fiets oplaadpunt.

Prettig parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid.